מאמר: העו”ד בתמונת אירוע הנזק
בנזקים הנגרמים לרכוש יש להבחין בין שתי קבוצות.
נזקים עצמיים הנגרמים מרכוש השייך לכם ונזקים הנגרמים מרכוש או ציוד שלא שייך לכם ולא בשליטתכם- מה שנקרא בשפת העם “נזק מצד ג'”.
במידה והנזק הינו נזק עצמי והרכוש הניזוק הינו מבוטח באמצעות חברת ביטוח תעשה ככל הנראה פניה לחברת הביטוח בהודעה על קרות הנזק .
חברת הביטוח תבדוק את מהות הנזק באמצעים שלה. היא תשלח שמאי ומומחים נוספים אם נדרש על מנת להעריך את גובה הפיצוי הכספי שהיא מוכנה לשלם על שיקום הנזק ולהחזיר את המצב לטרם קרות הנזק.
בחלק נכבד מהאירועים, שמאים מטעם חברות הביטוח פוסקים על פיצויים מגוחכים ולא אוביקטיביים. במקרים אלו נזקקים הניזוקים לשכור שמאי פרטי אובייקטיבי שיפסוק עלות שיקום נזקים שמתבססים על מחירונים עדכניים ועל הצעות מחיר קבלנים או כתבי כמויות של מומחים שונים.
במצב זה שהפערים גדולים ביותר בין מה שחברת הביטוח מוכנה לשלם לבין העלות בפועל לשיקום הנזק תזדקקו לעורך דין. בבחירת העורך דין רצוי ומומלץ לשכור עו”ד שמומחה בנזיקין ולא את העורך דין המוכר לכם מחוזה הרכישה של הדירה או מייצוג כלשהו מעברכם.
עו”ד המומחה בנזיקין עם ניסיון רב בטיפול של תיקי נזק, יוכל לקיים בשלב ראשון משא ומתן עם חברת הביטוח ואולי יצליח להשיג עבורכם פיצוי הולם לשיקום הנזק. אם הליך זה לא יצלח יש להניח שעו”ד יתבע את חברת הביטוח והבעיה תברר בבית משפט שהיא נסמכת על ידי חוות דעת של שמאי מנוסה וכן של מומחים נוספים אם יידרשו..
נזקים מצד ג’ נגרמים מגורם חיצוני שאין לו זיקה כלשהי לרכוש הניזוק. נזקים אלה נגרמים מרשלנות, או משימוש שגוי בציוד או מתחזוקה לקויה ולעיתים גם מזדון בעקבות סכסוכים כלשהם.
בנזקים מסוג זה, מומלץ וגם רצוי לא לפנות לחברת הביטוח שמבטחת את רכושכם.
כן מומלץ ורצוי לשכור שמאי רכוש פרטי, מנוסה שיבדוק את מהות הנזק ויעריך את עלות שיקומו ואם נדרש אז לפנות למומחה נוסף שיוסיף חוות דעתו על שיקום אירוע הנזק.
במצב זה, תבדקו ותתייעצו ולאחר מכן תבחרו עורך דין מומחה לנזיקין שיתבע בבית משפט את עלות שיקום הנזק מהגורם הפוגע.