עונת החורף ממש בפתח וככל הנראה יהיה צפוי חורף לא קל ולא פשוט. מעל מסכי הטלויזיה אנו צופים בתדירות גבוהה באירועי הצפות בעולם ופגעי מזג האוויר שמשנה לשנה הופכים לקשים יותר. בנתניה כמו גם בערים אחרות,נושא ההתמודדות עם פגעי מזג אויר בכלל והצפות בפרט נדחקים לשולי הדיונים המוניציפליים השונים.
ככל הידוע, ההצפות המשמעותיות ממי גשמים בעיר נתניה מתרחשות בשכונות הוותיקות שם מערכות הניקוז השונות והתשתיות מיושנות מאד ולא עומדות במשימות הניקוז. חלק ממערכות הניקוז נמצאות סתומות ובלתי יעילות ואז מי הגשמים זורמים בחופשיות ומציפים בתי מגורים בתי עסק וכל השטח הציבורי.
גם מרכז העיר סובל מתשתיות מיושנות ובתוך כך גם תעלות הניקוז לא מצליחות לנקז כמויות אדירות של מי גשמים שיורדות בזמנים ממושכים. שיפור מהותי בתשתיות הניקוז במרכז העיר דורש תקציבי עתק ומנגד השבתת מרכז העיר והשבתת המסחר והשירותים. גם בשכונות הוותיקות ושכונות המצוקה נדרשים תקציבי עתק לשיפור מערכות הניקוז שלא מוקצבים ולפיכך דירות רבות ואף חנויות ומבני ציבור מוצפים ונגרמים נזקים קשים.
הבנייה המרובה כמעט בכל שטח פתוח ולא מאוכלס הופכת את סכנת ההצפות לגדולה יותר כי מי הגשמים לא נספגים באדמה וזורמים בחופשיות לכל אתר ומבנה.
חשש נוסף שלא התממש עד היום הוא הקירבה של שכונות מגורים לחוף הים. מזג אויר קיצוני מלווה בסערות ורוחות חזקות עלול לדחוף את מי הים עד לשכונות מגורים ואזורים מאוכלסים ולהציף אזורים רחבים וכמובן לגרום לנזקים.
נכון שלעירית נתניה אחריות בלעדית לכל אמצעי הניקוז והתשתיות ומחובתה לטפל בכל הדרוש טיפול במערכות הניקוז. אולם, גם לאזרחי העיר צריכה להיות מחויבות כלשהי בנושא הניקוז שאומרת תלונות בדיווח למוקד העיריה על סתימת תעלות ניקוז שהם צופים בהם סמוך לבתיהם או באתרים אחרים בעיר , מכשולים או חסמים במקומות המיועדים לניקוז.
איך בכל אופן ניתן להתגונן בפני הצפות ונזקים בעקבותיהם? בבתי מגורים יש לבדוק אם אמצעי הניקוז כמו מרזבים וכיו”ב אינם סתומים או חסומים. להחזיק בדירות מגורים תאורת חירום וכן אמצעים ידניים לפינוי מים. בנוסף יש לנסות להגביה מעל משטח הרצפה מכשירי חשמל ורהיטים יקרי ערך.