ימי החורף הגשומים הם תסריט רע ואף מר למרבית מתושבי חדרה וכל זאת למה? כל חורף ובמיוחד בשנים האחרונות שמשבר מזג האוויר בעולם הולך ומחר ושמתרחשים מספר ימי גשם רצופים הצפי הוא להצפות ענק בלא מעט אזורים.
חלק ניכר משכונות מגורים ואזור תעשייה ממוקמים סמוך לגדות של נחל חדרה שמוצאו בשומרון וזורם לים התיכון. שנחל זה עולה על גדותיו ההצפות מתרחשות במהירות דמיונית.
מי שזוכר, או לא שכח את ימי החורף הקשים של שנת 2013 הרי אז בזמן קצר יחסית עם כמות גשם חריגה הוצפו שכונות רבות הסמוכות לנחל חדרה, הוצף אזור התעשיה של חדרה ונגרמו נזקי ענק לחברת “נייר חדרה” שמפעלה ומחסניה הוצפו ונגרם נזק למכונות לסחורה ושאר התכולה. ניזוקו בתי מלאכה שונים כמו נגריות מוסכים בתי מסחר וכד’. בחלק מהבתים ההצפה התרחשה במפתיע ובזמן קצר מאד וחלק מהדיירים נאלצו למלט עצמם בשחייה או אף בסירות למקומות גבוהים או למקומות שלא הוצפו. מי הגשמים שהציפו את הבתים החלו לרדת ולהתפזר כמעט שתי יממות תמימות במצב זה תכולות של בתים החלו לצוף והושחתו כליל במלואם. מדובר ברהיטים, מכשירי חשמל ביתיים, הנעלה והלבשה מזון, פריטי טקסטיל מסמכים וכד’. ניזוקו לחלוטין צמודי מבנה שונים כמו דלתות ומשקופים ארונות מטבח ואמבטיה ,כלים סניטריים וכד’. כמובן גם המבנים ספגו וטבלו במים ונפגעו קירות בנויים מחיצות גבס, משטחי רצפה וחיפויים.
חלק מהרכוש שנפגע בהצפות היה מבוטח ע”י חברות הביטוח. מבנים היו מבוטחים מכורח המשכנתאות שמחייבות ביטוח מבנים. אולם, לא מעט רכוש ותכולות לא היו מבוטחים או בוטחו חלקי. מבנים רבים לא היו ראויים למגורים ולא מעט תושבים נאלצו להתפנות מבתיהם. שיקום הנזקים ארך תקופה ארוכה מאד אולם על הסבל האישי והטראומה שעברו תושבים רבים לא היה פיצוי. עד עצם ימים אלה , שנים רבות אחרי האירוע מתנהלות תביעות משפטיות נגד גופים ציבוריים בדרישה לפיצוי הוגן על אירוע זה. המסקנות של אותו אירוע נבדקו אולם לא היה שיפור מהותי בשטח. גם בשנים שלאחר האירוע היו לא מעט אירועי הצפה של שטחים, כבישים וגם מבנים.