לא פעם אנשים שרוכשים דירה, נתקלים בליקויים שונים שקשורים לטעויות בנייה. ניתן לגלות ליקויים מסוג זה גם בבנייני דירות של פרויקטים יוקרתיים. אנשים אלה יוצאים מתוסכלים לאחר שהוציאו את כל חסכונותיהם וחסכו כל חייהם על מנת להגיע לדירה משלהם והם מוצאים נזק בדירה חדשה. במקרים רבים, תחלוף תקופה ארוכה עד שהנזק יתוקן ע”י הקבלן. יש לדעת, כי אחריות הקבלן תקפה שבע שנים מיום רכישת הדירה והקבלן מחויב לתקן כל ליקוי שהתגלה.
יש למצוא שמאי או חברת בדק בית שהדו”ח שלה יהיה קביל בביהמ”ש על מנת לתבוע את הקבלן אם אתם נתקלים בקשיים מהקבלן שמתחמק לתקן את הנזק, או שהנזק הוא אף חמור ואתם מעוניינים לתבוע את הקבלן.
הפרוצדורה מרגע גילוי הנזק ועד תיקונו ע”י הקבלן
ישנה פרוצדורה שיש להתחיל כאשר אתם מגלים ליקויים בנכס החדש שרכשתם מקבלן כמו לדוגמא נזק בדירה החדשה. ראשית, יש להזמין בדק בית או מהנדס מומחה שיסקור את הדירה ויעלה על הליקויים. ברגע שתגישו את הדו”ח לקבלן הוא יהיה מחויב לתקן את הנזק ואז שוב יש להזמין את המהנדס שיעבור על התיקון ויאשר כי הוא בוצע כהלכה.
יש לדעת, כי תקופת בדק הבית, עשויה להימשך בין 12 חודשים ל-7 שנים ותקופה זו נקבעת על פי סוגי הליקויים בדירה. על חובת הקונה, להוכיח כי הליקויים הם עקב תכנון לקו והם אלה שגרמו נזק בדירה חדשה אם בשל חומרי בנייה לא מתאימים או מהבנייה עצמה שלא הייתה מקצועית.
אם התיקונים אינם פותרים את הבעיה- מה ניתן לעשות?
ישנם מקרים כאלה שהבעיה אינה נפתרת, גם אם הקבלן תיקן את הליקויים והם מופיעים שוב גם לאחר התיקון. יש לפנות לאיש מקצוע אחר בכדי לפתור את הליקויים אחת ולתמיד. ראשית יש לתעד את נזק בדירה חדשה ויש להודיע לחברה הקבלנית שממנה רכשתם את הדירה על הכוונה שלכם למצוא בעל מקצוע מיומן שיתקן את הנזק. הליקויים השונים, עשויים להיות בעיה בצנרת, רטיבות בקירות, בדקים, בעיות באיטום ועוד. ניתן יהיה לתבוע בבית המשפט פיצויים על עוגמת נפש , ירידת ערך הדירה ועוד הוצאות שונות.