סיימתם את יום הפעילות שלכם בבית העסק. נעלתם את הדלתות , השערים וכיו”ב הפעלתם את מערכת האזעקה ואתם בדרככם לביתכם מעוד יום עבודה.
למחרת בבוקר אתם חוזרים לבית העסק לקראת יום עבודה נוסף. אולם לתדהמתכם מתברר לכם שככל הנראה בעת שבית העסק היה סגור ולא מאוכלס הוא נפרץ ונגנבה ממנו סחורה, ציוד, כלים וכד’.
ההלם הוא בלתי נתפס. מה עושים קודם למה? מודיעים לסוכן הביטוח? מגישים תלונה במשטרה? מודיעים לספקים לקוחות וכד ? מנסים לבדוק למה זה קרה?
הודעתם לסוכן הביטוח והלה מודיע לחברת הביטוח וזו מודיעה לשמאי מטעמה שיגיע למקום ויבדוק את האירוע ויעריך את הנזקים במידה והיו נזקים. באירוע פריצה לבית עסק אין שום ספק שנגרמו נזקים.
ההודעה לסוכן הביטוח ומשם לחברת הביטוח, ומחברת הביטוח למשרדי השמאים לוקחת וגוזלת זמן יקר מאד. לכן, כדאי ומומלץ לפנות לשמאי פרטי זמין שיגיע בזריזות למקום יתעד את הנזקים ואולי גם את הגורם לאירוע, יעריך כספית את הנזקים מול שמאי מטעם חברת הביטוח. במקרה של ניגוד טענות של חברת הביטוח והשמאי מטעמה יש לכם מסמך משמאי פרטי מורשה שחברת הביטוח לא תתעלם ממנו.
הכיסוי הביטוחי לסיכוני פריצה בפוליסות ביטוח כולל התניות שונות. לדוגמא כל חברות הביטוח מתנות פיצוי על נזקי פריצה אם קיימים סימני פריצה כמו שבירת חלון או פגיעה באחד הפתחים , השערים או אפילו מחדירה מגג המבנה. יש חברות שמקצינות ומבקשות סימני פריצה בכניסה וגם ביציאה של האלמונים שפרצו למקום.
התניה אחרת של חברות הביטוח בפוליסות המכסות סיכוני פריצה היא בקיום כל אמצעי המיגון הנדרשים והפעלתם בעת שהמקום לא מאוכלס לאחר שעות הפעילות. לעיתים רבות קיימות לא מעט רשלנויות בכל הקשור למיגון בית העסק שקשורות לדוגמא לחברות אבטחה, למוקדי שמירה וכד’. שמאי פרטי המגיע לבית העסק סמוך מאד למועד גילוי האירוע עשוי לאתר רשלנות מסוג כלשהו שעשויה לעזור לכם בדרישות הפיצוי מחברת הביטוח או לחילופין ניתן לתבוע את הגורמים שהתרשלו בתביעה אזרחית לא מסובכת או מורכבת.
שמאי מטעם חברת הביטוח נוהג בד”כ לאחר אירוע פריצה להטיל את בית העסק הוצאות כבדות נוספות לשיפורי מיגון כתנאי לחידוש הפוליסה לאחר האירוע. ליווי של שמאי פרטי עשוי לחסוך הוצאות לא מועטות בנדון.