מאמר: שיקום נזק יגיע לדיון משפטי
נזק שנגרם לנכס, לרכוש למטלטלים ולכל מה ששיך לכם תמיד גורם לאדם הסביר דקירה מסוימת בלב.
אחרי ההלם הראשוני מתחילים לבדוק את הגורם לנזק. לא תמיד ניתן לאתר את מקור הנזק אולם יש השערות די מבוססות.
לדוגמא: נזקי מים ורטיבות הם נזקים שכיחים מאד בדירות,משרדים או מבנים כלשהם.
מקורות הנזק הם בד”כ מצד ג’ (שכנים), מצנרת מים ביתית, צנרת מים משותפת בדירות מגורים בבית משותף, או מאיטום לקוי או מליקוי בניה כלשהו.
אם הנכס מבוטח בחברת הביטוח, אזי בעליו בד”כ מפעיל את הביטוח ע”מ לשקם את הנזק ולתקן את הדרוש תיקון. אולם, אם מתברר שהנזק מקורו מצד ג’
כדאי להימנע מלהפעיל את הביטוח. תביעה לחברת הביטוח תירשם לחובתכם, בחידוש הפוליסה לא יהיה לזכותכם “היעדר תביעות” וכך גם הפרמיה על הפוליסה תעלה לכם יותר ולעיתים גם הרבה יותר.
לכן, רצוי ומומלץ לתקן את הגורם לנזק לאלתר על חשבונכם ולתבוע מגורם הנזק שיכסה את עלות שיקום כלל הנזקים. גורם הנזק בד”כ יתכחש לחיבור שלו לנזק.
במצב כזה הברירה שנותרה לכם היא תביעה לבית משפט ע”מ שיחייב את גורם הנזק לשאת בנזקים. במצב זה תידרשו לזמן שמאי פרטי שיעריך את עלות שיקום הנזק הישיר והעקיף .
במידה וגובה עלות שיקום הנזק היא בגובה של עד 33900 ש’ תוכלו להגיש תביעה לבית משפט לתביעות קטנות שבו לא תידרשו לייצוג ע”י עורך דין וגם הליך סילוק התביעה הנו מהיר יותר. עלות גבוהה יותר מהסכום הנ”ל תידרשו להגיש תביעה באמצעות עורך דין לבית משפט השלום.
במידה והתביעה תוגש לבית משפט לתביעות קטנות התובע/ים מנהל את התביעה בעצמו. להגיש כתב תביעה מסודר מלווה בכל המסמכים הנדרשים.רצוי מאד להיעזר בעדים מטעם התביעה, שמאי בעלי מקצוע וכד’.
עדים פוטנציאלים מסרבים בד”כ למסור עדות בבית משפט. במצב זה כדאי להחתים אותם על תצהיר מדויק שיהיה במקום עדות ואם בית המשפט יחליט לזמנם יהיה עליהם להופיע.
האדם הסביר לא הכי מעוניין להגיע לבית המשפט להסדרת בעיותיו. אולם יש ברירה אחרת?