הפריצה לדירת מגורים או לבית עסק כמו חנות, מפעל, או מחסן הוא מצב שכיח למדי בחיינו היום יומיים שבעקבותיה אנו סובלים מנזקים ואף נזקים קשים.
סיימתם את יום הפעילות שלכם בבית העסק או בבית המגורים. נעלתם את הדלתות השערים, הגפתם תריסים וכיו”ב הפעלתם את מערכות המיגון השונות . ולמרות הכל בית העסק או בית המגורים נפרצו אם במהלך הלילה או שהמקום לא היה מאוכלס. בבדיקות שלאחר אירוע הפריצה מתברר שנגרמו נזקים רבים כולל גניבות סחורה, ציוד או חפצים אישיים ויקרי ערך.
ההלם הוא בלתי נתפס. מה עושים קודם למה? מודיעים לסוכן הביטוח? מגישים תלונה במשטרה? מודיעים לספקים לקוחות וכד ? מנסים לבדוק למה זה קרה?
איך מתגוננים בפני נזקי פריצה?
ההגנה הבסיסית בפני נזקי פריצה היא רכישת פוליסת ביטוח כנגד סיכוני פריצה. חברת הביטוח המבטחת דורשת ומחייבת את המבוטחים כנגד נזקי פריצה במיגונים שונים שלעיתים התקנתם של מיגונים אלה כרוכה בעלויות גבוהות. לא אחת מבוטחים שונים נעזרים בשמאי לנזקי פריצה פרטי שילווה אותם מול חברת הביטוח בהתדיינות מול חברת הביטוח על נושא המיגונים כנגד פריצה.
מה עושים לאחר אירוע הפריצה?
הודעתם לסוכן הביטוח והלה מודיע לחברת הביטוח וזו מודיעה לשמאי נזקי פריצה מטעמה שיגיע למקום ויבדוק את האירוע ויעריך את הנזקים . בכל אירוע פריצה אין שום ספק שנגרמו נזקים אם אלו נזקים למבנה ולצמודות מבנה בעקבות החדירה למקום או /ו הגניבות שבוצעו.
ההודעה לסוכן הביטוח ומשם לחברת הביטוח, ומחברת הביטוח למשרדי השמאים לוקחת וגוזלת זמן יקר מאד. לכן, כדאי ומומלץ לפנות לשמאי נזקי פריצה פרטי זמין שיגיע בזריזות למקום יתעד את הנזקים ואולי גם את הגורם לאירוע, יעריך כספית את הנזקים מול שמאי נזקי פריצה מטעם חברת הביטוח. במקרה של ניגוד טענות של חברת הביטוח והשמאי מטעמה יש לכם מסמך משמאי נזקי פריצה פרטי מורשה שחברת הביטוח לא תתעלם ממנו.
הכיסוי הביטוחי לסיכוני פריצה בפוליסות ביטוח כולל התניות שונות. לדוגמא כל חברות הביטוח מתנות פיצוי על נזקי פריצה אם קיימים סימני פריצה כמו שבירת חלון או פגיעה באחד הפתחים , השערים או אפילו מחדירה מגג המבנה. יש חברות שמקצינות ומבקשות סימני פריצה בכניסה וגם ביציאה של האלמונים שפרצו למקום.
התניה אחרת של חברות הביטוח בפוליסות המכסות סיכוני פריצה היא בקיום כל אמצעי המיגון הנדרשים והפעלתם . לעיתים רבות קיימות לא מעט רשלנויות בכל הקשור למיגון בית העסק שקשורות לדוגמא לחברות אבטחה, למוקדי שמירה וכד’. שמאי נזקי פריצה פרטי המגיע למקום אירוע הפריצה סמוך למועד גילוי האירוע עשוי לאתר רשלנות מסוג כלשהו שעשויה לעזור לכם בדרישות הפיצוי מחברת הביטוח או לחילופין ניתן לתבוע את הגורמים שהתרשלו בתביעה אזרחית לא מסובכת או מורכבת.
שמאי נזקי פריצה מטעם חברת הביטוח נוהג בד”כ לאחר אירוע פריצה להטיל את בית העסק הוצאות כבדות נוספות לשיפורי מיגון כתנאי לחידוש הפוליסה לאחר האירוע. ליווי של שמאי נזקי פריצה פרטי עשוי לחסוך הוצאות לא מועטות בנדון.
איך משקמים נזקי פריצה ומשתקמים?
לאחר פעולות שמאי נזקי הפריצה ניתן להתחיל בשיקום נזקים ע”מ למנוע לנזקים עקיפים בבתי עסק שנמנעים מפעילות ויש להם הפסדים בהכנסות. במקרים לא מעטים יש הוצאות נלוות כמו הצבת שמירה במקום עד להתקנת אמצעי מיגון או סגירת פתחים שנפרצו.
בבתי מגורים שנפרצים , שיקום הנזקים פחות בעייתי כי הבתים בד”כ מאוכלסים באופן רצוף.
שמאי נזקי פריצה פרטי ילווה את הניזוקים ואף ייתן ייעוץ בהליך השיקום.